EN 61326-1:2021 Standardı EMC Testi
TS EN 61326-1:2021 Standardı EMC Testi ⚡🧪
CGS Test Merkezi, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş olup, TS EN 61326-1:2021 standardına göre Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) testleri hizmeti sunmaktadır. Bu standart kapsamına giren ürünler ayrıca EN 61010-1 standardına göre de Düşük Gerilim Direktifi (LVD) Testi gerektiren cihazlardır. Hem LVD hem de EMC testleri yapılarak, ürünlerinizin CE İşareti‘ni eksiksiz ve doğru şekilde kullanmasını sağlayabilirsiniz. 🛡️
📍 CGS TEST, EN 61326-1 standardı testlerini TÜRKAK akreditasyonu ile gerçekleştiriyor! İşinizi şansa bırakmayın! 🚀
EN 61326-1 Satndardına göre EMC Testlerimizden görüntüler:
EN 61326-1
TS EN 61326-1:2021 Standardı Kapsamı Nedir? 📏
TS EN IEC 61326-1:2021 standardı, 1.000 V AC veya 1.500 V DC‘den düşük bir kaynaktan veya pilden çalışan elektrikli ekipman için Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) ile ilgili bağışıklık ve emisyon gerekliliklerini belirtir. Bu standart, aşağıdaki ekipmanları kapsar:
Elektriksel Ölçüm ve Test Cihazları: Elektriksel araçlarla bir veya daha fazla elektriksel veya elektriksel olmayan miktarı ölçen, gösteren veya kaydeden ekipmanlar ile sinyal üreteçleri, ölçüm standartları, güç kaynakları ve dönüştürücüler gibi ölçüm yapmayan ekipmanlar.
Elektrik Kontrol Ekipmanı: Manuel ayarlarla, yerel veya uzak programlamayla veya bir veya daha fazla giriş değişkeniyle belirlenen bir veya daha fazla çıktı miktarını belirli değerlere göre kontrol eden ekipmanlar. Bu, endüstriyel proses ölçüm ve kontrol (IPMC) ekipmanını içerir:
- Süreç kontrolörleri ve düzenleyiciler
- Programlanabilir kontrolörler
- Ekipman ve sistemler için güç kaynağı birimleri
- Analog/dijital göstergeler ve kaydediciler
- Proses enstrümantasyonu
- Dönüştürücüler, konumlayıcılar, akıllı aktüatörler
In Vitro Diagnostik (IVD) Tıbbi Ekipmanı ve Elektrikli Laboratuvar Ekipmanı: Malzemeleri hazırlamak veya analiz etmek veya fiziksel miktarları ölçmek, belirtmek veya izlemek için kullanılan ekipmanlar. Bu ekipmanlar, laboratuvarlar dışındaki alanlarda da kullanılabilir.
TS EN IEC 61326-1:2021 Standardında Belirtilen Emisyon (Emission) EMC Testleri 📡
Işınım Yoluyla Yayılım (Radiated Emission) Testi – CISPR 11 / TS EN 55011: Cihazın hava yoluyla yayılan elektromanyetik emisyonlarının ölçülmesi.
İletim Yoluyla Yayılım (Conducted Emission) Testi – CISPR 11 / TS EN 55011: Cihazın güç kabloları ve diğer iletkenleri üzerinden yayılan elektromanyetik emisyonlarının ölçülmesi.
Harmonikler (Harmonics) Testi – TS EN 61000-3-2: Cihazın harmonik akım emisyonlarına ilişkin sınır değerlerin değerlendirilmesi.
Gerilim Dalgalanmaları ve Kırpışma (Flicker) Testi – TS EN 61000-3-3: Cihazın gerilim değişiklikleri ve flicker sınırlarının ölçülmesi.
TS EN 61326-1:2021 Standardında Belirtilen Bağışıklık (Immunity) EMC Testleri 🛡️
Elektrostatik Boşalma (Electrostatic Discharge (ESD)) Testi – TS EN 61000-4-2: Cihazın elektrostatik deşarjlara karşı dayanıklılığının değerlendirilmesi.
Işıyan RF Elektromanyetik Alan (Radiated Immunity) Testi – TS EN 61000-4-3: Cihazın radyo frekansı elektromanyetik alanlarına karşı bağışıklığının test edilmesi.
Elektriksel Hızlı Geçici Rejim / Ani Darbe (Electrical Fast Transients / Burst) Testi – TS EN 61000-4-4: Cihazın ani elektriksel geçişlere karşı dayanıklılığının ölçülmesi.
Ani Yükselmeler (Surge) Testi – TS EN 61000-4-5: Cihazın ani voltaj yükselmelerine karşı dayanıklılığının değerlendirilmesi.
RF Alanlar Tarafından İletilen Bozulmalar (Conducted Immunity) Testi – TS EN 61000-4-6: Cihazın iletim hatları üzerinden gelen radyo frekansı bozulmalarına karşı bağışıklığının test edilmesi.
Şebeke Frekansındaki Manyetik Bozulmalar (Magnetic Field Immunity) Testi – TS EN 61000-4-8: Cihazın manyetik alanlara karşı dayanıklılığının ölçülmesi.
Gerilim Çukurları ve Kısa Kesintiler (Voltage Dips and Interruptions) Testi – TS EN 61000-4-11: Cihazın güç kaynağındaki gerilim düşüşleri ve kısa süreli kesintilere karşı dayanıklılığının değerlendirilmesi.
TS EN 61326-1:20211 Standardında belirtilen Bağışıklık(Immunity) EMC Testleri Performans Kriterleri
Performans Kriteri A;
Ekipman test sırasında ve testten sonra amaçlandığı şekilde çalışmaya devam etmelidir. Ekipmanın amaçlandığı gibi kullanıldığında, üretici tarafından belirlenen performans seviyesinin altında performans kaybı veya işlev kaybı olmaz. Performans seviyesi, izin verilen bir performans kaybı ile değiştirilebilir. Minimum performans seviyesi veya izin verilen performans kaybı üretici tarafından belirtilmediyse, bunlardan herhangi biri, ürün açıklamasından ve dokümantasyonundan ve kullanıcının amaçlandığı şekilde kullanıldığında ekipmandan makul olarak ne bekleyeceğinden kaynaklanabilir.
Performans Kriteri B;
Ekipmanın testten sonra amaçlandığı şekilde çalışmaya devam etmesi gerekir. Ekipmanın amaçlandığı gibi kullanıldığında, üretici tarafından belirlenen performans seviyesinin altında performans kaybı veya işlev kaybı olmaz. Performans seviyesi, izin verilen bir performans kaybı ile değiştirilebilir. Test sırasında, performansın düşmesine izin verilir. Gerçek çalışma durumu veya depolanmış veride değişiklik yapılmasına izin verilmez. Minimum performans seviyesi veya izin verilen performans kaybı üretici tarafından belirtilmediyse, bunlardan herhangi biri, ürün açıklamasından ve dokümantasyonundan ve kullanıcının amaçlandığı şekilde kullanıldığında ekipmandan makul olarak ne bekleyeceğinden kaynaklanabilir.
Performans Kriteri C;
Geçici işlev kaybına izin verilir. Fonksiyonun kendini kurtarması veya kontrollerin çalışması ile geri yüklenebilmesi şartıyla.
Ayrıca diğer test ,belgelendirme ve uluslarası onaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.